Vilka galgar behöver man?

Den som inte bryr sig så mycket om hur kläderna mår i garderoben kanske inte tänker så mycket på det där med galgar annat än att det kan vara positivt med billiga galgar. Men en billig galge är inte nödvändigtvis en bra galge även om man idag kan finna kvalitet till en mindre peng. Oavsett om man är en privatperson eller äger en butik där galgen är en del av butiksinredningen så kan det vara bra att tänka igenom vilka modeller man har behov av och även hur galgens material kommer att påverka användningen. För att komma fram till vilka klädgalgar som man behöver så kan det vara smart att ta en titt på olika kläder och matcha med rätt galgemodell…

Galgar för skjortor och pikétröjor

När det gäller skjortor och pikétröjor som man vill hänga upp så är det ganska vanligt att man väljer trägalgar hellre än galgar i sammet eller metall. De här galgarna kan vara ganska enkla men ger en robust form som man kan lita på. Det här är ju något som man kan dra nytta av hemma såväl som då man tar fram smart butiksinredning för en klädbutik. Klädda galgar kan vara läckra att se på men en skjorta behöver i första hand en modell som gör att den inte säckar ihop. Detta särskilt i butiken då man vill att den ska synas ordentligt.

Även barns skjortor och tröjor kan må bra av att få hänga i garderoben istället för att ligga vikta på en hylla. Man kan använda sig av barngalgar i trä eller plast för att hänga barnens kläder. Plastgalgar är inte alltid förenliga med stabilitet och hög kvalitet, men då de kommer i ett mindre format för barn så fungerar de ofta riktigt bra.

Ska man hänga byxor tillsammans med skjortan?

När man skaffar galgar av trä eller metall så finns det ofta en pinne som man kan tänka sig är till för att hänga byxor eller kjolar på. Det här kan man förstås göra men det är inte alltid att rekommendera. Det finns särskilda galgar som är till för byxor och som klämmer till om byxans övre del för att sedan låta den hänga rakt ner. Det här är ett bra sätt att bevara pressvecken på så om man kan investera i den här typen av galge hellre än att hänga byxan över den där nedre pinnen så kan det vara en fördel. Kjolar kan man ofta klippa fast med små klämmor som kan finnas på den undre delen av galgen. Det här är rätt vanligt i butiker där man behöver smarta lösningar som till exempel i butiker där man inte vill att delar av outfits ska tappas bort.

Kavajgalgen

Man ska inte förväxla vanliga trägalgar med kavajgalgar. Kavajgalgen är bastant och har en bredare konstruktion än vanliga galgemodeller. Kavajgalgen använder man sig av då man vill hänga fina kavajer samt rockar så att de inte mister formen. Man behöver förstås inte en enorm uppsättning av kavajgalgar om man inte så ofta klär sig i kostym eller i rock, men de flesta behöver några exemplar för ytterkläder och butiker som säljer finare kläder bör förstås också investera i den här typen av galge.

Torka kläder

Det finns ett till område som kan vara väl värt att nämna och det är det som handlar om tvätt av kläder. När man vill torka plagg på galge så kan det vara bra att ha uppblåsbara galgar av plast. Dessa fungerar fint till skjortor och andra lättare plagg men inte alltid så bra om plagget har blivit väldigt tungt av vattnet. Har man en tvättstuga i hemmet så är det klokt att se till att där finns några uppblåsbara galgemodeller att dra nytta av då det behövs. När man inte använder den uppblåsbara galgen så kan man enkelt vika ihop den och lägga den i en låda vilket är mycket praktiskt.