Vad utmärker produkter som har tillverkats med formblåsning?

Om man undrar om en sak av plast är gjord med formblåsningstekniken så kan man ganska lätt gissa sig till detta genom att se lite närmre på sakens egenskaper. För det första så är det så att man använder sig av formblåsning för att tillverka ihåliga produkter. Här är flaskan ett typiskt exempel. Flaskans specifika form är lättare att få fram med blåsningen hellre än med tekniker som till exempel formsprutning. Lufttrycket gör att man med hjälp av två delar form kan få en ihålig produkt som är väldigt exakt. Dessutom så jobbar man idag med plastmaterial som även lämpar sig för matindustrin så att man kan få fram hygieniska produkter för matvaror.

formblåsningProdukter som skapats med formblåsning

När man ser på en produkt som har formblåsts så kan man genast se det där med ihåligheten, men det är inte det enda. Man kan också lägga märke till den kvalitet som produkten erbjuder. Här kommer den plast som har använts att spela in men det är till exempel mycket vanligt att man får en produkt som på ett naturligt sätt återgår till sin form då man trycker eller drar i den. Även om man lätt bucklar en flaska så är det ju inte svårt att få den att återgå till sin ursprungsform. Med formblåsningen så kan man även variera tjocklek och det betyder att man kan ställa höga krav på hållbarhet och även skapa produkter som måste klara lite större påfrestningar. Det här är något som utmärker de produkter som har formblåst då de för det mesta erbjuder en riktigt god hållbarhet.

Nya former introduceras

Man kan också anta att nyheter inom plasttillverkningen har tillverkats med formblåsning. Det är nämligen så att den här metoden tillåter stor innovation. Det beror på att man kan vara väldigt precis med den form som man vill ha. Genom att ta fram formar för formblåsning som har exakta mått och de detaljer som man vill se på slutprodukten så slipper man en massa efterarbete då den färdiga plastprodukten inkluderar allt det som behövs för att vidare montera till färdig produkt eller paketera saker som vätska och mat i den.

Här kan du läsa mer om formblåsning: www.GnosjoRegion.se