När är längdsvarvning ett bra val av tillverkningsmetod?

Redan 2013 så kunde man internationellt sett se en förändring av trend vad gäller längdsvarvning. Man insåg att det inte bara var den elektroniska och den medicinska industrin som använde sig av produkter som tillverkas med den här typen av svarv. Även andra tillverkningsföretag började dra nytta av tekniken som precis som namnet avslöjar passar bra då man ska svarva fram längre stycken. Men det behöver inte röra sig om stycken på flera meter. Tillverkningsmetoden togs fram i samband med ur-tillverkning och behovet av att få fram exakta små och smala axeldetaljer som skulle användas i urverk.

Längdsvarvning är ett bra val när…

Om det är så att man ska svarva fram mindre detaljer som är långa och smala så blir längdsvarvningen ofta det första valet. En annan sak som påverkar är hur många exemplar man behöver. För medelstora till riktigt stora serier så anses längdsvarvning vara ett bra val. Moderna verkstäder utför arbetet med cnc-svarvar som man kan programmera med datorer.

Det är också så att man numera kan jobba en hel del med simulering och det är mycket viktigt. Detta gör det lättare att testa sig fram utan att faktiskt använda sig av material eller verklig produktion. Om man inte är säker på om längdsvarvning kommer att bli rätt tillverkningsmetod så kan man vända sig till en verkstad med expertkunskaper som kan se närmre på projektet. I och med att tillverkningsföretaget med största sannolikhet även jobbar med annan typ av svarvning så är chansen att man når rätt metod till rätt pris mycket god.