Moderna verktyg för metallbearbetning

Idag använder man ofta metall för att skära i metall och även om metoder som vatten- och laserskärning är populära så krävs det fortfarande produktion av mer traditionella verktyg av starka metaller. Med rätt metallbearbetning verktyg så kan man jobba länge med en automatisk maskin utan att produktionen måste pausas för byten. Det är också så att de nya arbetsprocesserna, inuti maskinerna, leder till att verktygen håller längre. Operatörer håller ett öga på förslitningar och ser till att reservdelar finns på plats för snabba byten.

Industriautomation

Automatiken inom svensk industriproduktion är fascinerande. Det som tidigare tog flera veckor att få klart är nu redo på en dag. Industriautomation gör att en maskin kan slå, hamra, pressa och bocka med en exakthet som ingen mänsklig hand kan reproducera. Med smarta verktyg för metallbearbetning så ser man till att den automatiska processen leder till en effektiv produktion som alla inblandade tjänar på. Det händer förstås att man måste byta ut delar. I detta läge så kan man själv ta hand om tillverkning av nya verktyg eller så beställer man dessa från företag som har specialiserat sig på att ta fram delarna som sedan tar fram komponenterna som ska tillverkas automatiskt.

Byte av verktyg

Tack vare att moderna maskiner har förmågan att signalera om verktyg som slits ut innan detta verkligen har inträffat så spar man både tid och pengar. Operatören märker när värden förändras och med erfarenhet och kunskap så kommer han eller hon att se till att rätt verktyg byts ut så att tillverkningen kan flyta på och leveranstider hållas.