Kantpressning i garaget

I och med att metallindustrin utvecklas med nya moderna maskiner och tillverkningsmetoder så blir även hobbyhantverkarna alltmer avancerade. Det som förut var sådant som enbart professionella verkstäder klarade av är nu självklart för hobbysnickaren att pyssla med. Det finns nämligen maskiner för kantpressning som är så pass små att man inte måste ha en stor verkstad för att använda dem. Man kan alltså jobba med en liten kantpress hemifrån och räkna både med automatik och stor precision. Lägg till detta att man kan få tag i de allra bästa materialen till vettiga priser och det är fullt möjligt att sätta igång egen produktion av komponenter om än i mindre skala än vad de seriösa verkstäderna gör.

Kantpressning som hobby

Den som tycker att det är kul att böja och forma metall har kanske kantpressning som hobby sedan länge. Man kan ju faktiskt bocka för hand och det är något man bör göra för att verkligen förstå hantverket. Sedan börjar man kanske se sig om efter kantpress säljer annonser för att få tag i något som det går snabbare att jobba med. Hobbyn kan ju utvecklas. Det finns ofta ett behov av legoarbeten som en duktig hemma-bockare skulle kunna hjälpa till med. Det är dock inte så smart att satsa på den här typen av hobby för att man vill tjäna pengar då detta inte är något som man kan räkna med.

En liten press för garaget

Investerar man i en liten kantpress för garaget så gör man alltså detta mest för sina egna behov och för att man tycker att det är kul med den nya tekniken. Det finns bänkpressar som man kan ställa på ett bord eller arbetsbänk. Det man ska tänka på här är förstås hur mycket pressen väger så att man inte ställer den på ett bord som inte klarar vikten. Det skulle kunna leda till faror och olyckor som man inte vill vara med om. Dessutom så är det där med el-försörjning en annan sak att beakta.

Handla begagnat

Med kantpressning som hobby så är det klart att man kan handla begagnat. Det finns gott om annonser på nätet från företag och privatpersoner som kan sälja en kantpress och man kan alltid se närmre på anledningen till att de inte längre vill ha maskinen. Om det rör sig om en maskin som är i gott skick men som inte längre behövs så kan det vara läge att köpa. På så vis så får man ett smidigare hantverk och det blir bra mycket roligare att jobba med bockningen i källare eller i garage.