Innovativa lösningar för produktställ

Numera är det en enkel match att skapa skräddarsydda butikslösningar och produktställ på en mycket kort tid tack vare industriautomation och produktionsteknikens rusande framfart och oändliga användningsområden. Det gör det möjligt att skapa allt från mindre lösningar som kan placeras på en disk till helhetslösningar för en hel butik. Med hänsyn till varumärke, butiksmiljö, produkt och konsument kan man tillsammans med ett specialiserat företag skapa produktställen som förutom att framhäva en viss produkt också bidrar eller är en del av ett helt koncept.

Skräddarsydda produktställ med industriautomation

Industriautomation har öppnat många dörrar för produktionen av produktställ. Det är en automatisering av industriarbete vilket gör det möjligt att på mycket kort tid producera olika komponenter och delar av hög precision för att kunna tillverka ungefär vad som helst mellan bildelar och inredningsdetaljer och givetvis däremellan olika produktdisplayer och butikslösningar. Det finns flera kunniga och skickliga legotillverkare, det vill säga ett företag som tillverkar produkter på uppdrag från ett annat företag, som arbetar med just butiksinredning och produkt ställ. De flesta tillverkare av butiksinredning har en egen designavdelning som hjälper dig att utveckla en inredning eller ett ställ som kommer att kommunicera ditt varumärke på bästa möjliga vis. Designteamet arbetar tätt med tillverkare och har både hög kunnighet och vana att arbeta med olika sorters material som metall, glas, trä och plast.

Kreativ exponering av produkter

De flesta har någon, eller flera gånger fastnat med blicken på ett kreativt eller innovativt produktställ och sedan lockats att titta närmare på själva produkten. Det är ingen överdrift när man säger att en bra disponering är en av de viktigaste faktorerna för att optimera försäljningen av olika produkter. Många butiksägare kommer till tillverkare med en färdig bild eller idé av vad för sorts ställ eller inredning de är ute efter, andra litar på företagets och designavdelningens professionalism och kunskap och ger dem fria händer. Oavsett vilket alternativ man väljer så är det allra viktigaste att man skapar ett ställ som drar till sig rätt sorts uppmärksamhet, utan att överskina själva produkten som den visar upp. Med olika sorters material, former, färger och storlekar kan man skapa en känsla som förmedlar precis det som varumärket redan står för. Oavsett om man vill ha en diskret inredning, en som ska sticka ut i mängden eller en som ska passa in i en befintlig butiksinredning så är det viktigaste att ha en genomtänkt plan och uppfriskande och kreativa idéer.

Ställ för olika ändamål

Det finns idag en hög efterfrågan på alla möjliga olika sorters ställ och displayer för varierande ändamål. Idag är det möjligt att enkelt tillverka glasmontrar, trådkorgar, plexiglaslådor, metallhyllor eller broschyrställ i olika material. Beroende på produkt och ändamål gör man sitt materialval och beslutar om ställets utformning. Handlar det om till exempel en display eller ett ställ med kort livslängd, för att användas på en mässa eller för en tillfällig kampanj är olika papp- eller kartongdisplayer ett bra och billigt material. Är man ute efter ett mindre produktställ vid kassan för gratis produkter eller varor som kräver extra exponering kanske man väljer ett mer sofistikerat eller hållbart material.

Från skiss till den färdiga produkten

Framfarten av industriautomation har höjt konkurrensen på marknaden. Med alla oändliga tillverkningsprocesser och möjligheter som det har gett oss är det egentligen bara fantasin som sätter gränserna för hur den slutgiltiga produkten kommer att se ut. Det har blivit allt viktigare att så effektivt och tydligt som möjligt kunna kommunicera varumärket med konsumenterna. Allt fler företag eller butiker har en distinkt stil eller karaktär och det har blivit allt viktigare att ha ett sammanhängande butikskoncept som representerar varumärkets utpräglade anda.

Precis lika viktigt är det också att utforma olika smarta lösningar och placeringar för att optimera försäljningen. På grund av överflödet av tillvägagångssätt och möjligheter i både tillverkning och utformning är det oftast klokt att arbeta med ett företag som erbjuder ett designteam som genom en nära dialog med dig, kan hitta den bästa lösningen för just din verksamhet. Förutom att bara skapa ett produktställ eller ett helt butikskoncept, så sträcker sig möjligheterna ännu längre och gör det enkelt att kommunicera ett varumärke på ett starkt och tydligt sätt.