En svarv som ger riktigt bra längdsvarvning

Idag så kan man välja en riktigt bra längdsvarv som ger svarvning som håller högsta kvalitet och som klarar stora tjocklekar och komplicerade uppdrag. Men hur ska man tänka då man väljer längdsvarven för att få längdsvarvning som man blir riktigt nöjd med? Här är några punkter som man kan beakta då man funderar på att investera i den här typen av automatsvarv.

En längdsvarv ska ge noggrannhet

Precis som med stångsvarvning och gängsvarvning så vill man få noggrannhet med längdsvarvning. En bra längdsvarv ska vara snabb och den ska ge en ytfinhet som man kan lita på.

Svarven ska kunna hantera delar med cylinderform

För många automatsvarvar så är uppdrag med cylindriska delar en omöjlighet. Det här är inte lätt men om man har en modern längdsvarv så kan man ta hand om jobbet. Det här beror på att denna svarv klarar av snävare toleranser och det felfritt.

Man ska kunna undvika vibrationer på ett bra sätt

För att inte få böjningar och vibrationer som stör tillverkningen så ska man med längdsvarvning ha tillgång till det som kallas för styrbussning. Den stång som ska svarvas förs genom styrbussningen och det ger ett stöd som krävs innan själva svarvningen. Det är detta som gör att man kan svarva en smal detalj utan att få böjningar.

Det här är några av de egenskaper som man bör efterfråga då man ska skaffa en ny längdsvarv, men det finns förstås fler som kan komma att bli aktuella, detta beroende på vad man ska producera med svarven. Man kan helt klart få en skräddarsydd maskin som klarar de uppdrag som är aktuella på den egna verkstaden.