Avveckla ab inom industrin med stora lager

När ett bolag ska läggas ner så finns det ett protokoll att följa. Det är inte bara att stänga verkstaden och glömma det hela. Det gäller att avveckla ab enligt de regler som gäller i Sverige. Inom industrin så är det inte sällan så att bolag har stora lager av material såväl som delar som har tillverkats. Dessa måste hanteras på ett effektivt sätt.

Avveckla ab med ett stort industrilager

Då det fortfarande finns lager med innehåll så är ett bolag inte redo att likvideras. För att kunna avveckla ab så måste detta lager tömmas. Om det inte gör det kan det bli en onödig förlust. Genom att sälja ut till ett lägre pris så kan inkomsten läggas till slutdokumentationens plussida.

Det kan ju vara så att det finns fordringar som faktiskt kan täckas av att man tar hand om sådant som blir över på rätt sätt. Det spelar ingen roll om det handlar om plastindustri eller metallindustri. För att bolaget ska kunna avvecklas så gäller det att avyttra maskiner såväl som det som kan finnas kvar på lager.

Avveckla själv eller sälja för snabbavveckling

För den som tänker avveckla själv så är det ju en naturlig process att steg för steg lägga ner verksamheten. Lager kan ges bort eller säljas i samma veva som lokalen sägs upp och maskiner skickas iväg.

Det kan också vara så att du vill sälja bolag för att få det avvecklat av någon annan. Det är detta som kallas för snabbavveckling och som väljs av personer som av olika skäl inte själva vill syssla med likvidationen.

Det kostar en slant att få snabbavveckling men det kan det vara värt med tanke på tiden som frigörs. Om du har mycket annat att stå i då du lägger ner din verksamhet så kan det ju vara skönt att slippa denna administrativa bit.

En del lägger ju ner för att börja med något helt annat. Då är det också en fördel att ha lämnat det gamla industriföretaget bakom sig. Att inte behöva fundera på vad som händer med kommunikationen med Bolagsverket kan ses som en lättnad.

Vem vill köpa lager?

Men vem vill köpa lager som finns kvar så att du kan avveckla ab enligt konstens regler? Det kan finnas många intressenter. I industriområden kan man ofta komma överens mellan företag om övertagande mot någon form av kompensation.

Sedan kan det ju vara så att det går att sälja det som finns på lagret via nätet. Inte bara inom Sverige. Genom att använda ett internationellt annonsforum för industrin så går det att komma i kontakt med företag i andra länder som kan ha intresse av det som finns kvar på ditt lager i Sverige.