Är det värt att ta truckkortutbildning?

Den som är arbetslös kanske får förslaget att utbilda sig och ta ett truckkort, men är det verkligen värt att ta truckkortutbildning? Får man bättre chans till jobb efter detta och kan man räkna med en bättre lön? Det här är viktiga frågor och det särskilt om man kommer att få betala för truckutbildningen ur egen ficka. För en del så är det solklart att man har allt att vinna på ett truckkort medan andra kanske inte ser samma fördelar med denna behörighet. Innan man tar en kurs så ska man förstås ha klart för sig varför man genomgår utbildningen och vad planen för jobb-sök sedan är.

Finns det några jobb?

Det här är frågan som alla aspirerande truckförare måste ställa sig. Visst kan man ta en truckutbildning men förhoppningen om att det en dag kommer att dyka upp ett jobb. Det här kan ju hända och då är det klart att man ligger bättre till än den som skyndar sig för att ta en kurs och ansöka om jobbet. Annars så bör man först ta reda på hur många jobbtillfällen som finns. Vanligtvis så är det så att man kan få bra med hjälp från sin lokala Arbetsförmedling då det finns ett behov av truckförare och tvärtom. Om man redan jobbar på någon form av lager eller på ett industriföretag så kan man ju ta reda på om det finns behov av en utbildad truckförare med behörighet till de fordon som finns på plats. Detta kan kanske leda till att man får ett nytt jobb inom ett område som är mycket spännande.

Det finns ju flera områden där man behöver truckförare som till exempel:

  • På lager
  • I hamnar
  • Inom olika industrier
  • Vid lastkajer för industrier och varuhus
  • Inom livsmedelsindustrin

Med tanke på detta så kan man se på de jobbmöjligheter som finns lokalt och undersöka om truckkortet kommer att bli en omedelbar tillgång eller kanske mest en investering för framtiden.

Ett plus i ens CV

En del ser en truckförarutbildning som något som kan ge ett CV guldkant. Om man söker ett jobb där det kanske inte kommer att köras så mycket truck så kanske man ändå får förtur just för att man har behörighet. Det här är något att tänka på för den som inser att man måste betala själv för kortet. Blir det så att man till sist får ett jobb just för att man lade ner några tusenlappar på truckkort behörighet så kan man ju se att detta var det värt.

Bättre jobb

Det är också så att man kan avancera på sitt nuvarande jobb genom att vidareutbilda sig. De som kan köra truckarna får ofta fler pass och därmed möjlighet att tjäna mer. Det här gör att det verkligen blir en fördel att kunna uppvisa att man har tagit en avancerad truckutbildning och har behörighet för olika truckar såväl som för hjullastare. Mer kunskap är för det mesta ett trumfkort som man förr eller senare kommer att dra stor nytta av. Läs mer om truckförarutbildning här